Repères aan het werk

In de eerste maand van het jaar, zet onze vzw zich aan het werk.

Onze twee hoofdfuncties (aanbieder van opleidingen in Wallonië en Brussel en Ondersteuningsdienst Opleiding in Brussel) werden net als de hele sociale en economische wereld, en de sector van de Gezondheidspromotie in het bijzonder, door elkaar geschud, uit hun evenwicht gebracht, soms opgeschort of op pauze gezet.

We hebben in dit eerste jaar getracht om onze modules zoveel mogelijk aan te houden, via afstandsleren. We hebben ons daarvoor originele technische competenties aangemeten, zoals participatiepraktijken zonder dat de deelnemers en aanbieders fysiek aanwezig waren.

Die ervaring, die qua tijd eerder beperkt bleef maar in de beleving eeuwenlang leek te duren, heeft ons ertoe gebracht om de zin van onze acties in vraag te stellen.

Tegelijk startten we een evaluatie en uit de eerste conclusies blijkt dat toch enige reflectie en pedagogie aan de orde is.

Om al die redenen, en nog vele andere, besloten we om een aantal projecten op te zetten die ons zullen helpen om de toekomstige contouren te schetsen van onze acties in de verschillende sectoren.

Het is niet de bedoeling om alles in vraag te stellen of door elkaar te schudden.

We nemen gewoon, zoals in de richtpunten die wij verdedigen, even de tijd om stil te staan en een participatieve denkoefening te houden.

Partager

Articles récents